Author Avatar
01/29/2024 | av Singlot
Spor annonse-resultatene dine riktig når du selger på nett

Selger du produkter, billetter, overnattinger eller andre ting på nett? Sjansen er ganske høy for at du bruker en nettbutikkløsning eller et bookingsystem for dette. Hvis du allerede gjør eller planlegger å annonsere på sosiale medier, er det superviktig å ha god kontroll på sporingen din så du får maksimalt ut av budsjettene og har kontroll på resultatene.

Blog 23 1

Hvis du er avhengig av å selge produkter, billetter, overnattinger eller andre type bookinger, er sjansen høy for at du bruker en ekstern løsning for nettbutikk eller bookinger. Hvis man ønsker å utvikle egen nettbutikk eller et eget bookingsystem blir det fort veldig dyrt, og mange eksterne eksterne løsninger fungerer godt for de fleste. Det er derimot et vanlig problem at eksterne nettbutikkløsninger/bookingsystemer ikke gir mulighet for å legge inn dine egne sporingspiksler. Du risikerer dermed å ikke ha noen innsikt i viktige deler av kjøpsprosessen din, og i verste fall vet du ikke hvilke av annonsene dine som har fungert best.

Vi har sett altfor mange annonsører som går glipp av tusenvis av kroner ved å ikke tenke på sporing, eller ha feil oppsett. Kjenner du deg igjen? Her er tingene du bør ha kontroll på:

1. Kontroller mulighetene for sporing

Sjekk med leverandøren av løsningen du bruker hvilke muligheter de har for å legge inn sporingspiksler. Alle sosiale medier bruker sine egne sporingspiksler, og du kan lese mer om hvordan disse fungerer på våre bloggposter her (på engelsk)

Det er ingen skam i å bytte system hvis systemet du bruker ikke gir deg muligheten du trenger. Mange populære systemer som f,eks WooCommerce og Shopify har gode sporingsløsninger, og support kan ofte hjelpe deg med sporingsoppsettet.

2. Finn ut hvilke steg i kundereisen du kan spore

Tenk på hva slags steg du kan spore i forkant før brukere forsvinner ut av hjemmesiden og over i bookingsystemet eller nettbutikken. På hvilket steg forsvinner brukerne over i den eksterne løsningen - er det når de legger noe i handlekurven, eller allerede når de begynner å se på produkter? Et godt tips er å sjekke URLen - hvis du er på ditt eget domene, f.eks singlot.no/booking, kan du fortsatt bruke ditt eget sporingsiksel. Hvis domenet endrer seg til f.eks booking.singlot.no, bør du passe på at sporingen fortsatt fungerer.

3. Bruk UTM-haler

Husk også alltid å bruke UTM-haler i annonsene dine og Google Analytics til å holde et øye med kjøpsprosessen. UTM-haler er en liten kodebit som legges til i URLen, og hjelper Google Analytics med å kjenne igjen hvor trafikken kommer fra. Selv om du kanskje ikke har mulighet til å legge inn sporingspiksler fra sosiale medier i den eksterne løsningen du bruker, hender det at de har mulighet til å legge inn sporing fra Google Analytics.

Høres dette komplisert ut? Husk at du kan få hjelp av byråer til å sette opp gode løsninger både for UTM-haler og sporingspiksler. Det er alltid verdt å gjøre denne jobben, slik at du får maksimalt ut av annonsekronene dine.