Author Avatar
04/12/2021 | av Singlot
  • Google
  • Google ads
  • SEM
  • SEO
Hvordan få mest mulig ut av annonsene dine på Google

Annonsering på Google kan gi fantastiske resultater og er for mange bedrifter en av de mest effektive måtene å annonsere på. Hvis man jobber riktig med Google annonser kan man få fantastiske resultater, og ofte til en mye billigere penge enn mer tradisjonell markedsføring. Det er derimot en del ting som er viktig å huske på når man skal annonsere på Google, og hvis ikke man er obs på disse risikerer man å tape både budsjett og penger. Her er noen av de viktigste tingene du bør tenke på når du skal annonsere, for å få mest mulig ut av annonsene dine.

5 tips for å få mest mulig ut av annonsene dine:

1. Inkluder søkeord som folk faktisk bruker

Google legger stort fokus på at søkeordene du inkluderer i målrettingen din faktisk er relevante for det folk søker etter. Det er derfor viktig å bruke ord som folk flest bruker, og prøve å unngå ord som blir for smale, eller ord som kun brukes av dem med spesialkunnskap innen et tema. Er det f.eks stor forskjell på om folk søker etter “blomsterbukett” eller “blomsteroppsats”?

Her kan du gjøre research på forhånd, som f.eks å få hjelp til å gjøre en søkeordanalyse.

2. Ha færre søkeord per annonsesett

Det holder også ikke å inkludere et relevant søkeord i annonsen, og sende brukere til hvilken som helst landingsside. Google setter også krav til relevanse i alle steg i annonsen, som betyr at søkeordet du inkluderer i målrettingen i annonsen også må reflekteres både i annonsen og på landingssiden. Det vil si at hvis du inkluderer for mange ulike søkeord vil Google slite med å treffe godt med annonsen til riktig søk. Hvis du er i tvil om at to søkeord eller tema er for ulike til å inkluderes i ett annonsesett, er det bedre å sette opp to separate annonsesett, der hvert sett fokuserer på hvert sitt søkeord og/eller tema.

3. Bruk automatisk genererte annonser

For en stund tilbake avsluttet Google sin støtte av såkalte utvidede tekstannonser for sine søkekampanjer, og erstattet dem med responsive søkeannonser. Dette er annonser der Google setter sammen den endelige annonsen ved hjelp av ulike forslag til titler og undertitler som du legger inn. Disse annonsene gir i gjennomsnitt bedre resultater, fordi Google bruker innsikt de har fra både dine og konkurrenters annonser til å sette sammen den perfekte kombinasjonen. Fordelen med disse type annonsene er at du kan teste deg frem til gode tekster og slipper å satse alt på en spesifikk tekstkombinasjon.

Blog29 1

4. Ikke glem landingssiden

Hvis du har prøvd deg på litt google annonser tidligere har du kanskje sett en kolonne med en kvalitetscore for landingssiden for kampanjene dine. Når Google skal bestemme hvordan de skal vise annonsene dine, tar de faktisk også utgangspunkt i kvaliteten på landingssiden din, så det er viktig å ikke glemme denne. Det er mange faktorer som spiller inn, men det viktigste å huske på er at temaet på landingssiden er relevant for temaet i annonsen. Med andre ord, hvis annonsen din handler om treningstimer for sirkeltrening bør ikke landingssiden handle om yogaøvelser.

5. Test flere annonsetyper

Google annonsering har lenge vært forbundet med søkeannonser, men det finnes også mange andre type Google annonser, som f.eks display, shopping og YouTube annonser. Ved å bruke disse annonsetypene kan man også få svært gode resultater både for omdømmebygging, trafikk og salg. Shoppingannonser kan f.eks. fungerer svært godt for nettbutikker som ønsker salg, og YouTube gir stor mulighet for omdømmebygging og synlighet. I tillegg har Google tilgang til et enormt partnernettverk som du som annonsør kan få tilgang til via display annonsering.